Pups

Kennel "Marichelle's" is lid van de rasvereniging, de TTCN.

logo_ttcn

Als wij een nestje fokken doen wij dit met ouderdieren die allebei voldoen aan het fokreglement van de rasvereniging.
Natuurlijk is de gezondheid het belangrijkste aspect, maar wij vinden het ook belangrijk dat de ouderdieren een fijn karakter hebben en dat het rastypische uiterlijk behouden blijft.

 131 2
Onze puppy's worden uiteraard in de woonkamer geboren en de volgende acht weken verblijven zij ook hier, in ons gezelschap en van onze andere honden.

Wij vinden de socialisatie van de puppy's uitermate belangrijk en zullen er ook alles aan doen om die belangrijke periode zo optimaal te gaan benutten.

Wat doen wij zoal met de puppy's?

De eerste weken van een pup bestaat alleen uit;  drinken bij de moeder, slapen en heel hard groeien.
De ogen en oren zijn nog dicht, reuk en tast is wel aanwezig. Natuurlijk pakken we de puppy's regelmatig op zodat deze vertrouwd raken met de menselijke geur.
Vanaf een week of drie kunnen de nieuwe eigenaren een bezoekje komen brengen om kennis te maken met hun toekomstige nieuwe huisgenoot.
Als er puppy's zijn gaat ons dagelijks leven natuurlijk gewoon door; de radio staat aan, er valt eens iets van het aanrecht, er komt visite, de kinderen komen uit school met een vriend of vriendin, er wordt gestofzuigd, de honden blaffen, enz,enz......
116 2

En dan...wordt het pas echt spannend!

Zodra ze hun eerste enting hebben gekregen mogen ze mee op stap; een klein eindje wandelen aan het riempje, op bezoek bij kennissen, mee naar de hondenclub, we lopen een keertje over de wekelijkse markt,

133 2

ze gaan regelmatig met de auto mee, ik zet ze regelmatig op de trimtafel, jong geleerd is oud gedaan!, we gaan ook naar ons favoriete uitgaansplekje, " het Gastels Bos", hier mogen ze los van de riem om te spelen en te ravotten, dit allemaal onder het oplettende oog van mij en de moederhond.
puppys_8_weken_017
kennismaking met andere honden

Kortom, wij zullen er alles aan doen om de eerste socialisatie periode zo positief mogelijk in te vullen.

puppy_yvonne_344a

Als de puppy's dan uiteindelijk naar hun nieuwe baasjes gaan zijn ze ontwormd, gechipt, ingeënt en de eigenaar krijgt een schriftelijke koopovereenkomst en een stamboom van de Raad van Beheer.
hondstaartje

RVB DNA stopper lig A6-page-001