Ivm het corona virus vragen wij het haal- en breng moment zo kort mogelijk te houden. Wij gaan ervan uit dat wanneer u ziek bent, zelf de verantwoording neemt om uw dier  niet zelf te brengen of de afspraak verzet.

Uw hond wordt nu bij de ingang van u overgenomen en ook hier na de trimbeurt weer aan u overgedragen.

 Wij zullen extra op de hygiëne letten door de deurklinken etc.extra te ontsmetten.
Mocht u onverhoopt toch liever u afspraak willen  verzetten , hebben wij daar uiteraard alle begrip voor. Maar geef dit  dan zsm door.

 

Hondenkapsalon “ERICA “

Hondenkapsalon “ ERICA” is een kleine, praktisch ingerichte trimsalon waar hygiëne, netheid, kwaliteit en het welzijn van uw trouwe viervoeter op de eerste plaats komen.

Alvorens een eigen trimsalon te beginnen, deed ik de opleiding Honden Toiletteren bij de Stichting Examen Dierenbranche en haalde in april 1989 mijn Vakbekwaamheidsdiploma hondentoiletteerbedrijf.

Nadat ik mijn diploma had gehaald ben ik gelijk voor mezelf gestart, toendertijd moest je ook je middenstandsdiploma nog hebben, maar dat had ik enkele jaren terug al gehaald

Hondenkapsalon “ERICA” staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is tevens een AEQUOR erkend leerbedrijf. En is sinds kort ook te vinden op facebook: https://www.facebook.com/kapsalonerica.

Logo_Aequor_a 

Door het regelmatig bezoeken van shows, beurzen en het lezen van de nodige vakliteratuur wordt de vakkennis up to date gehouden wat de verzorging van uw hond beslist ten goede komt.

Honden met een plukvacht worden ook echt met de hand geplukt en beslist nooit!! geschoren. Denk hierbij aan o.a de: West highland white Terriër, Cairn terriër, Jack Russell Terriër, Border Terriër, Bouviers, Petit Basset Griffon Vendéen en Teckels.

show_eindhoven_2010_158                                                  Border Terriër Tess: voor de helft geplukt

jack_russell_002 jack_russell_006 
        Jack Russell Souris                                                      Voor de helft klaar

      jack_russell_009
                                               3 uur later, klaar om naar huis te gaan

sienna_clubblad_004sienna_clubblad_008                                                                   Fox Terriër: Maxie

Modelleren in ieder gewenst model van o.a: Malthezer, Shih-tzu en de Lhasa Apso

Uw langharige hond is in de klit geraakt? Denk niet te snel dat hij dan alleen nog maar kortgeschoren kan worden, met wat extra tijd lukt het mij vaak om ook die weer netjes te krijgen.

clubmatch_2010_029                                                Senna, een Tibetaanse Terriër, net uit bad           

  clubmatch_2010_032                                          3 uurtjes later, klaar om naar huis te gaan

Indien uw hond niet onder een bepaald ras valt, wordt deze volledig naar uw wens in model gebracht voor zover de vachtstructuur en de vachtconditie van de hond dit toelaat.

Tevens kunt u terecht voor het showklaar maken van de Amerikaanse Cocker Spaniel, de Petit Basset Griffon Vendeen en natuurlijk de Tibetaanse Terriër.

 DSCF5385
                                                  DSCF5384                                             Rauberlein Hard Rock Cafe   " HARDY"

petit_basset_griffon_vendeen_a
                        3 Petit Bassets, klaar voor de show, v.l.n.r: Chadou-Auri-Chanel
.

Grote Rassen

Ook de grote hondenrassen zijn hier van harte welkom, denk bijv aan de Newfoundlander,Leonberger, Sint Bernard of Bernersennen honden. Ik hoor regelmatig dat deze rassen in andere trimsalons geweigerd worden vanwege hun zware lichaamsgewicht.

grote_honden_website_010a                                               
                             Vledder, een New Foundlander gaat kort, hij zwemt namelijk graagBij de trimbeurt hoort ook het schoonmaken van de oren, knippen van de nagels, schoonmaken van de tanden, anaalklieren uitknijpen verwijderen van teken, enz. Kortom een totale make-over voor uw trouwe viervoeter.

Puppy’s

Breng ook gerust uw puppy naar de trimsalon. Dit kan al vanaf dat ze volledig zijn ingeënt. Als u voor de eerste keer met uw hond naar de trimsalon gaat als hij of zij al een volledige trimbeurt nodig heeft kan dit voor sommige honden een bijzonder stressvolle gebeurtenis zijn, mijn advies is om ook al een paar keer langs te komen als de behandelingen nog ziet zo lang zullen gaan duren, puur voor de gewenning. Uw hondje kan dan met mij en de trimsalon kennismaken, hij wordt even op de tafel gezet, ik kan hem dan even bekijken, zachtjes borstelen, de tandjes bekijken, knuffelen en natuurlijk wordt hij hierna beloond met wat lekkers. Ook is dit belangrijk voor de socialisatie van uw pup. Uw pup wordt zo al vroeg met de trimbehandelingen vertrouwd gemaakt zodat hij/zij het in de toekomst als vanzelfsprekend zal accepteren. Ook krijgt u uitgebreid advies omtrent de algehele verzorging.

De wensen van de klant staan bij hondenkapsalon “ERICA “ hoog in het vaandel. Ik besteed alle aandacht aan de verzorging van uw hond en zorg dat hij zich op zijn gemak voelt. Uw hond krijgt hier een individuele behandeling. Er zijn nooit meerdere honden tegelijkertijd in de trimsalon, zodat alle aandacht en tijd naar uw hond gaat en zo de beste kwaliteit gewaarborgd kan worden.

Aan het einde van de dag worden alle trimmaterialen gedesinfecteerd en het bad, tafel en de vloer worden grondig gereinigd met een goed desinfectiemiddel. Dit alles om een besmetting van mogelijke parasieten en andere aandoeningen tot het minimum te beperken.

U mag als u dit wilt ook altijd bij de trimbehandeling aanwezig blijven.